Alla inlägg under oktober 2010

Av Sara Andersson - 11 oktober 2010 14:04

Härom dagen började jag på en ny bok, Sista natten i Twisted River av John Irving.


  Bild lånad från Wahlström och Widstrand förlag


Jag älskar verkligen Irving i vanliga fall, Garp och hand värld är helt fantastisk, och Ciderhusreglerna är bland det bästa jag någonsin läst. Men den här alltså... den är inte dålig, inte alls, men det är något med den som jag inte riktigt gillar. Den är lite bökig att komma in i, det är nog det som är problemet. Jag tror att den skulle tjäna på att läsas i längre svep, men jag har inte riktigt tålamod för det längre, kroppen protesterar högljutt och bestämt om jag sitter stilla för långa stunder i taget. Det är synd, för jag tror faktiskt att boken är bra, egentligen. Jag ska ge den ett litet tag till, annars får jag bita i det sura äpplet och ge upp trots att det bryter mot mina principer. Jag HATAR att inte läsa ut böcker, det stör mig något grymt. Det känns på något vis som att jag sviker både boken och författaren om jag inte läser från pärm till pärm. Hemskt dumt, jag vet.


ANNONS
Av Sara Andersson - 11 oktober 2010 13:39

Imorse satt jag och läste lite om förlossningar i min gravidbok. Alltså, jag VET att bebisen på ett eller annat sätt måste komma ut, men hittills har jag försökt undvika att tänka särskilt mycket på det. Läskigt ju. Och det här med sugklocka, är inte det ungefär det läskigaste i hela universum? Hela min kropp drar ihop sig av fasa bara vid tanken på det. Hualigen. Jag hoppas verkligen att jag slipper sådant. En bekants förlossning tog sextio(60!) timmar, med avstannande värkar, sugklocka och hela baletten. Tanken på att det ska bli så skrämmer ta mig sjutton livet ur mig, men tanken på kejsarsnitt är ännu värre. Det är verkligen absolut sista utvägen, så länge det är fysiskt möjligt vill jag föda vaginalt, och helst med så lite smärtstillande som möjligt. Fast det är klart, behöver jag knark för att ta mig igenom det hela så tänker jag inte tacka nej av något dumt principskäl. 

ANNONS
Av Sara Andersson - 11 oktober 2010 08:22

Det går snabbt nu. Jag kan inte fatta att det bara är 11(!) veckor kvar tills bebis kommer. Vi är väldigt oense om namnet här hemma. Blir det en pojke var det så självklart att vi inte ens behövde diskutera saken, men flicknamn är ta mig sjutton hopplöst. Nu har vi ett på gång, men ingen av oss är riktigt övertygad om det ännu. Vi hade tänkt ha det som mellannamn först nämligen, men eftersom vi inte kan enas om något annat kanske det får bli tilltalsnamn i alla fall. Magnus och jag har väldigt olika uppfattningar om lämpliga namn skulle man ju kunna säga. Han propagerar stenhårt för Felicia, som jag avskyr, medan jag allra helst vill ha ett klassiskt gammalt namn. Helst Agnes, Elsa, Alice eller LiIlly. Det är inte helt förenligt om vi säger så. I själva verket är det riktigt jäkla svårt, fast förr eller senare lär vi ju lyckas enas om något. 


   Det här är Åke, som sambon av någon anledning döpt magen till, i vecka 15.


Nu ska jag äta frukost och ta en dusch, sedan måste jag fixa massa tråksaker som att gå till banken och sådant. Min internetbank fungerar inte av någon anledning. Vi hörs senare!


Av Sara Andersson - 10 oktober 2010 10:53

Det har varit dåligt med bloggande i helgen, jag ber om ursäkt för det. Men det finns förklaringar. Sambon fick sparken i fredags... eller inte sparken direkt, hans provanställning gick ut och han fick inte fortsatt kontrakt ska vi väl säga för att vara helt korrekta. Sedan var vi borta nästan hela dagen igår, och det här med mobilbloggning har jag helt enkelt inte lärt mig ännu. Skärpning utlovas dock, både med bloggandet och teknikkunnandet. 


Nu ska jag ta mig i kragen och äta frukost, ha en bra dag!


   Den här grymt snygge mannen är min sambo Magnus. Honom tycker jag hemskt mycket om :)

Av Sara Andersson - 8 oktober 2010 11:39

Nu ska jag iväg och fika med den här tjejen, så ni får ha det så bra tills vidare. Jag återkommer senare!

   Det här är Sofi, alias fröken J och en av mina absolut bästa vänner. Alla borde ha en egen fröken J.

Av Sara Andersson - 8 oktober 2010 11:23

Karin som driver bloggen En bokcirkel för alla har dragit igång en spännande utmaning. Varje vecka kommer hon välja ut ett band eller en musikgenre och så vill hon att vi läsare ska välja ut en bok eller en författare som passar ihop med musiken hon valt ut. Den här veckan är bandet ABBA och mitt val är utan tvekan den helt fantastiska ungdomsboken Ibland bara måste man av David Levithan. 


  


Boken handlar om tonårspojken Paul som blir förälskad under en spelning i bokaffären. Det i sig vore väl inte så ovanligt, men nu är saken den att Paul är gay och alltså förälskar sig in en annan kille. Det är inte särskilt vanligt i ungdomsböcker, men det här är ingen vanlig ungdomsbok. Skolans quarter back-stjärna är transvestit bland annat, och ingen verkar se något underligt med det. Pauls föräldrar är de mest öppna och förstående bokföräldrar jag någonsin träffat på, och hela hans gäng är en underbar blandning av speciella och annorlunda karaktärer. 


Anledningen till att jag tycker att den här boken andas så mycket ABBA är att den verkligen går sin egen väg oavsett vad världen runt omkring tycker. Dessutom är ABBA riktiga gayikoner, och jag tror att den här boken kan komma att betyda väldigt mycket för tonåringar som läser den. Jag önskar verkligen att något liknande hade skrivits för tio år sedan. Gudarna ska veta att jag hade älskat det.

Av Sara Andersson - 8 oktober 2010 10:53

Tänkte bara säga god förmiddag och trevlig fredag. Tittar in lite senare och skriver ett längre inlägg, jag ska bara få i mig lite frukost först. Det är det här som är faran med att vara arbetslös, rutinerna ballar ur helt och hållet då.

Av Sara Andersson - 7 oktober 2010 19:13

Jag trodde att jag lade in en bild i mitt första inlägg, men det gjorde jag tydligen inte alls. Nu gör jag ett nytt försök.


     Det här är jag förresten. Hej hej!

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se